Здравословни къщи, вдъхновени от скандинавската природа

Дървото е било обичано от хората през вековете. Той е успокояващ, естетически материал, който се представя добре акустично. Той абсорбира звуци и създава успокояваща, отпускаща атмосфера. Ние в Хонка сме страстни за добрия живот. Вярваме в създаването на архитектурно красиви, функционални и най-важното, здравословни дървени къщи, които са построени за семейства и бъдещи поколения.

Един истински Хонка лог дом осигурява здравословна жизнена среда с органични строителни материали, високо качество на въздуха в помещенията и топла, стрес-намаляваща атмосфера. Това е екологичен дом, който буквално се грижи добре за хората между стените му.

Здравословни къщи с високо качество на въздуха

Дървените сгради естествено насърчават доброто здраве. Масивното дърво има уникалната способност да абсорбира влагата и да я освобождава обратно във въздуха, когато стаята изсъхва. Това балансира въздуха в затворените помещения с влажност до нива между 30 и 50%, което е оптимално за здравето на хората, живеещи вътре.

Номер едно причина за избора на Хонка къща беше да имаме здравословен дом за нашето семейството, което страда от алергии и астма. Ние вече имахме опит с лошо построена къща – определено не се нуждаехме от още една.

Marjo Rönnkvist, клиент, House Harmonia

Нашите къщи са изградени от финландски бор, който е с произход от PEFC сертифицирани финландските гори. Това е 100% възобновяеми енергийни източници и органични материали – перфектният избор за структури от масивна дървесина.

За нас сграда с трупи означава създаване на природни структури, без да се прибягва до синтетични изолационни разтвори или пароизолационни бариери. Хонка лог домове са свободни от пластмаса и дишат по естествен начин.

Анти-стрес живеене

Хонка е широко признат като доставчик на висококачествени лог къщи. Можете да спите добре в новия си дом, знаейки, че решенията са сертифицирани, безопасни и че къщата ви е построен, за да продължи в продължение на векове. И това че къщата ви е произведен по устойчив начин.

Множество изследвания също са показали, че среда с много дърво, понижава кръвното налягане и сърдечната честота и създават чувство на релаксация. Изглежда, че средите с дърво намаляват стреса, точно като ходене в гората.

Звуковият пейзаж на дървена къща е тих. В комбинация с естествената топлина на истинското дърво и доброто качество на въздуха в помещенията, тя създава много комфортна среда за живеене.

Семейство Паркконен, Къща Savukvartsi