Природосъобразни и естествени жилища

Нашите дървени трупи са изработени от най-доброто дърво, с години знания и опит. Във Финландия, естествено растящите горите, далеч надхвърля броя на изсечените дървета, така че домът от Honka е екологично устойчив избор. Естествен избор.

Въпреки че по света растат над 100 различни вида борови дървета, само един от тях расте див в горите на Финландия. Тъй като финландският бор расте бавно, дървото е изключително твърдо, особено сърцевината. Ето защо е един от най-плътните иглолистни дървета на земята – идеален материал за изграждане на къща.

Финландският бор (Pinus Silvestris) е дърво, което може да устои дори при най-суровите условия. Това е жилав и здрав материал, който може да процъфтява почти навсякъде. Той е в състояние да издържи на ожесточена слана, нагряваща топлина и недостиг на хранителни вещества, въпреки че изисква много светлина. Колко щастливо е, че Финландия е земята на полунощното слънце!

Перфектният материал за строителство

Тъй като финландският бор расте бавно, дървото е изключително трудно, особено сърцевината. Боровият материал може да издържи промени в влажността с малко или никакви пукнатини, което го прави идеалният избор за структурите на стените. Използвайки авангардна производствена технология, Honka преработва дървесината в най-добрия възможен материал. Процесът преобразува отделно борово дърво в естествена част от сграда, която в крайна сметка става дом на някого.

Устойчиво горско стопанство и производство

Едно от най-великите неща за Финландия е изобилието от дървета. Всъщност, повече дървесни видове растат във финландските гори, отколкото се изсичат. Повече от 70% от площта на Финландия е покрита от гори и повече от 40% от дърветата в финландските гори са борови.

При закупуване на дървесина, Honka се ангажира с устойчиво горско стопанство, където екологичните стойности и производството на дървесина са в равновесие. Сертификатът за PEFC гарантира, че суровината на Honka произхожда от сертифицирани финландски гори. Никога не купуваме дървесина от защитени райони. Освен това използваме всеки последен скрап от дървесината, която използваме. Останалите строителни материали са изгорени за подпомагане на дървесината, използвана за построяването на къщи на Хонка. Прочети повече

Над 70% от площта на Финландия е покрита от гора. Повече дървесина расте във Финландия, отколкото се изсича.

Природен здравословен дом

Изработени от 100% естествен строителен материал, финландският бор, естествено дишащите стени позволяват на водната пара да се движи свободно между стената и въздуха. Когато е необходима изолация, използваме изолация от дървесни влакна в стените, за да подобрим естествените качества на дървото.

Независимо от високата степен на обработка, гъстият и здрав дървен материал в стената на една сграда все още е същата борова дървесина, която веднъж се полюшваше в бриз, в съседство с пластир от къпина. Може би затова усещането, което получавате, когато влизате през вратите на дървената къща, е толкова уникално – топло, уютно, естествено и напълно приветливо