Планиране на дървена къща

Домът на Вашите мечти може да бъде модерен или класически, с уникален дизайн или по предварително проектиран модел, в съответствие с най-добрите практики в бранша. Общото и при двата варианта е внимателно подбран дизайн, според нуждите на семейството Ви, като в същото време са взети под внимание и характеристиките на парцела, където къщата ще бъде построена.

Типови модели и индивидуални проекти

Когато искате висококачествена дървена къща, която се вписва в бюджета Ви, изберете подходящата дървена къща от колекцията на Хонка. Нашите експерти ще ви помогнат да персонализирате модела, за да отговаря точно на Вашите нужди.

Ако искате да се изгради индивидуален дървен дом, Вашите лични нужди ще ръководят процеса на проектиране. Ако вече имате архитект, ние ще Ви подкрепим в намирането на изпълними решения. Можете също така да разчитате на архитектите и дизайнерите в системата на Хонка.

Оптимизиране на вашия терен

Вариантите и възможностите за проектиране на дървена къща са свързани с Вашия парцел и околностите му. Ето защо колекцията Honka съдържа толкова много готови модели на дървени къщи – те са проектирани да се вписват в много различни среди.

Ще Ви помогнем да оптимизирате използването на географските особености на вашия парцел, като при проектирането на къщата, се вземат предвид фактори като топография, кардинална ориентация, околните сгради и природата. Също така ще Ви помогнем да намерите най-добрите решения за достъп до къщата и оползотворяване на двора.

Избор на структурите и детайлите на къщата

Във фазата на проектиране ще вземате решения относно структурите и материалите. Дървените къщи могат да изглеждат много различно в зависимост от избраните детайли и използваните видове греди. Можете да избирате модерни структури, подходящи за модерни сгради и градски обкръжения, или можете да построите дома си в традиционния стил на дървената къща.

Избор на енергийни източници и енергийна ефективност

Местоположението на терена Ви може да повлияе на опциите за енергийни източници, които имате на разположение. Когато избирате оптимално енергийно решение за Вашата къща, разгледайте и следните аспекти:

  • Разходи за придобиване
  • Разходи за употреба
  • Удобство на употреба
  • Цена на избрания източник на енергия
  • Емисии и устойчивост
  • Необходимост от допълнителни енергийни източници

Можете да изберете каквото и да е енергийно решение за вашия дом. Примерите варират от геотермални топлинни помпи до слънчеви панели, камини за изгаряне на дърва или пелети и комбинации от тях. Нашите местни представители ще ви помогнат да намерите най-подходящото решение.

 

Лог къщата Ви помага да пестите енергия, тъй като тя е естествено енергийно ефективна. Това се дължи на дишащите, но уплътнени стени, както и на свойствата на самата дървесина. Дървените стени естествено съхраняват топлинна енергия, осигурена от слънцето, и след това я пропускат в помещенията, когато е необходимо.

Прочети повече за енергийната ефективност на дървените лог къщи

Съдържание и цена на комплект сглобяема къща

Надеждното бюджетиране на Вашата мечтана къща е важно – когато знаете разходите за проектиране и планиране, цената на комплекта за Вашия дом, както и цената на действителния процес на изграждане, вече няма нужда да се притеснявате за тях. Всичко се документира внимателно, от изготвянето на чертежи и плановете за точни списъци с доставки и споразумения за сътрудничество.

Ако е необходимо, можем също така да Ви помогнем да бюджетирате вашия проект за строителство. Във фазата на планиране можем да използваме и бюджета Ви като отправна точка за оптимални дизайнерски решения.

Тъй като Honka е доставила малки и големи проекти по целия свят, можете да се доверите, че знаем как да спазваме бюджетите, както и сроковете за доставка. Процесът на архитектурното проектиране на Вашия дом винаги е внимателно документиран, а окончателните чертежи естествено ще отговарят на местните строителни норми и изисквания.

Следваща стъпка:

СТРОЕЖ НА ДЪРВЕНА КЪЩА