Строеж на лог къща

Изграждането на дом от сглобяеми дървени трупи ви спестява време и нерви. Това се постига главно поради краткото време за строителство на дървените къщи и факта, че Honka доставя всичко, включено в дома ви, в една доставка. Едно от предимствата на дървената къща е, че можете да я построите по всяко време на годината,  дори и в средата на зимата.

Промишлено производство

Модерната фабрика за къщи на Хонка, разположена в средата на финландските гори, няма равна. Дървената суровина и използваните производствени технологии са изключително устойчиви и процесите са сертифицирани. Концепцията, стояща зад фабриката и самите структури от дървени трупи, са иновации на Хонка, всички от които разчитат на принципа, че нищо да не се губи.

Всяка къща се произвежда по поръчка. Дървените трупи и други дървени части се произвеждат промишлено за точни размери. Всички останали елементи, необходими за вашия дом (покривни материали, прозорци, врати и др.) Също ще бъдат включени в една и съща доставка.

Освен това, всеки елемент, включен в доставката, е посочен, маркиран и включен в плана. Елементите са маркирани и опаковани по такъв начин, че монтажът може да се извърши бързо и без проблем.

Срокове и методи на доставка

Всички дървени къщи на Honka се произвеждат във Финландия. Средно, благодарение на ефективния производствен процес, вашият лог дом ще бъде готов за доставка в рамките на 6-10 седмици от датата на  поръчката. Производственото време може да зависи и от избраните фитинги, които Honka ще придобие от доверените си партньори.

Методът и точното време за доставка на вашия комплект за лог къща зависи от местонахождението на вашия бъдещ проект. Опитният персонал на Honka ще се погрижи за всички необходими документи за доставката.

Обикновено доставките в Европа се извършват с камиони или тирове.

Стъпките и продължителност на процеса на изграждане на къщата

Фактическата фаза на изграждане ще бъде извършена от оторизиран местен партньор на сграда Honka. Ние сами обучаваме нашите строителни партньори, което гарантира, че процесът на изграждане се управлява професионално и ефикасно, като същевременно се гарантира изпълнението на всички местни строителни правила и практики.

Можете да изградите лог дом по всяко време на годината, благодарение на бързата и контролирана фаза на строителство. Докато пакетът за дневника се доставя на вашия терен, нашият местен представител на Honka ще се погрижи за ефективното управление на следващите стъпки. Можете да разчитате на неговата експертиза във всички въпроси, които могат да възникнат.

Анимацията показва основните фази на изграждането на една дървена къща.

С нашите прецизно изрязани греди, подробни инструкции и обучени партньори по цял свят, средно голям Хонка дом може да бъде изграден до покрив само за няколко седмици. Това означава, че по-късните фази на строителството в къщата могат да бъдат стартирани навреме. Следователно цялостният процес на изграждане на дом от дървени трупи е кратък в сравнение с много други строителни решения.

Действителният процес на изграждане на вашето ново жилище може да започне, когато са завършени необходимите изкопни работи и получени необходимите документи за обекта.

Основните стъпки за изграждане на дом от дървени трупи:

  • Основи: Honka предоставя чертежи и насоки за изграждането на основата на вашия дом в съответствие с местните строителни разпоредби. Основата обикновено не е включена в доставката на дървената сглобяема къща.

  • Рамка: Рамката на дървената къща действа едновременно като твърда рамкова конструкция и стена. Рамката е изградена чрез монтиране на всеки лог слой след друг на строителната площадка.

  • Покривни ферми и покрития: Когато рамката на къщата е на мястото си, дървените покриви ще бъдат повдигнати и прикрепени към горната част на рамката на къщата. Покривът ще бъде завършен с избрания покривен материал – напр. камък, стомана или покритие от битумни керемиди – и улуци.

  • Прозорци и врати: Монтажът на прозорците и вратите ще завърши структурната защита на вашата къща от атмосферни влияния.

  • Облицовка и други детайли на екстериора: В случай, че вашият проект за дървена къща включва други материали за стени или облицовки, освен дървените трупи – камък, стомана или стъкло, тези части ще бъдат монтирани в най-практичната последователност в зависимост от избрания вид структура. Дървените стени ще бъдат боядисани или защитени с дървесен грунд. В тази фаза ще бъдат монтирани и други външни елементи като стълби и тераси.

  • Интериорни структури и инсталации: В тази фаза се сглобяват преградни стени, стълби и други вътрешни фитинги. Пространствата, изискващи хидроизолация, ще бъдат завършени. Всички необходими инсталации за ОВК се извършват преди окончателното завършване на подовете, стените и таванните повърхности.

  • Контрол на качеството: Когато всички монтажни работи са приключили, къщите ще бъдат проверени за съответствие с местните строителни разпоредби.