Планиране на дървена къща

Домът на Вашите мечти може да бъде модерен или класически, с уникален дизайн или по предварително проектиран модел, в съответствие с най-добрите практики в бранша. Общото и при двата варианта е внимателно подбран дизайн, според нуждите на семейството Ви, като в същото време са взети под внимание и характеристиките на парцела, където къщата ще бъде построена.

стъпка 1

Типов модел или индивидуален проект

Когато искате висококачествена дървена къща, която се вписва в бюджета Ви, изберете подходящата дървена къща от колекцията на Хонка. Харесайте си визия и ние ще Ви помогнем да персонализирате модела, за да отговаря точно на Вашите нужди.

Искате индивидуален дървен дом – Вашите лични нужди ще ръководят процеса на проектиране. Ако вече имате архитект, ние ще Ви подкрепим в намирането на изпълними решения. Можете също така да разчитате на архитектите и дизайнерите на Хонка.

стъпка 1

стъпка 2

Оптимизиране на вашия терен

При индивидуалното проектиране се съобразяваме с Вашия парцел, местоположението му и изискванията на общината (от визата за проектиране).

Ще Ви помогнем да оптимизирате използването на географските особености на вашия парцел, като при проектирането на къщата, се вземат предвид фактори като денивелация, кардинална ориентация, околните сгради и гледката. Също така ще Ви помогнем да намерите най-добрите решения за достъп до къщата и оползотворяване на двора.

стъпка 2

стъпка 3

Избор на греди и детайлите на къщата

Във фазата на проектиране ще вземате решения относно структурите и материалите. Дървените къщи могат да изглеждат много различно в зависимост от избраните детайли и използваните видове греди. Можете да изберете модерна визия – с правоъгълни греди, изчистени минималистични детайли, или можете да построите дома си в традиционния стил на дървената къща – с кокетни капандури, еркерни прозорци и шпроси на прозорците.

стъпка 3

стъпка 4

Избор на отопление и енергийна ефективност

Добрите топлоизолационни свойства на дървените къщи позволяват използването на всякакъв вид отопление. Когато избирате оптимално енергийно решение за Вашата къща, разгледайте и следните аспекти:

  • Разходи за придобиване
  • Разходи за употреба
  • Удобство на употреба
  • Емисии и природосъобразност
  • Необходимост от допълнителни енергийни източници

 Примерите варират от геотермални топлинни помпи до слънчеви панели, камини на дърва или пелети, подово отопление, инфрачервени панели и комбинации от тях. На база нашия опит може да ви консултираме за най-подходящото решениеи да препоръчаме фирми изпълнители.

Дървените стени естествено съхраняват топлинна енергия, осигурена от слънцето, и след това я пропускат в помещенията, когато е необходимо.

Прочети повече за енергийната ефективност на дървените лог къщи

стъпка 4

Следваща стъпка:

СТРОЕЖ НА ДЪРВЕНА КЪЩА